Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om idræt, sundhed og sport. Det vil snart blive muligt for vores brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Brøndbys hybridbane er Danmarks bedste

Græstæppet på Brøndby Stadion er Danmarks Bedste Bane 2016/17. Det mener Superligaens anførere, der hvert år kårer Danmarks Bedste Bane sammen med Spillerforeningen.Forud for 2016/17-sæsonen investerede Brøndby IF i et nyt underlag til Brøndby Stadion. Allerede ved vinterpausen stod det klart, at det var en god investering. På en halv sæson var banen på Brøndby Stadion gået fra at være næstsidst til at være topscorer.Og da Superligaens anførere fortsat har givet banen topkarakterer, er der ikke blevet rykket ved den placering. Brøndby Stadion er med andre ord Danmarks Bedste Bane 2016/17 (se stillingengen nederst). - Det har værdi for os, at vi har en god bane. Vi vil – som så mange andre hold – gerne spille godt. Og det er alt andet lige bedre at gøre det på en rigtig fin – og i øvrigt ensartet – bane. For banen er relativt ensartet henover året, og det er vigtigt for os, udtaler..

Satsning bringer kvindelige cykelryttere frem på verdensranglisten

De kvindelige danske cykelryttere er i gang med et gennembrud for dansk cykling på de europæiske landeveje. En af årsagerne til successen er et udviklingsprojekt, der har haft fokus på at opbygge et elitemiljø målrettet kvinderne.Fra en 37. plads til en imponerende 12. på bare et år. Det er status på den seneste verdensrangliste for kvindecykling, der netop er blevet offentliggjort. Springet på verdensranglisten skyldes i høj grad Amalie Dideriksens VM-guld og hendes og Cecilie Uttrup Ludwigs seneste internationale resultater på landevejene.”Det ser ud til, at Danmarks Cykle Union (DCU) er lykkes at skabe en ny generation af kvindelige cykelryttere, der tilhører den absolutte verdenselite. Det giver forhåbninger om mange store resultater for dansk cykling de kommende år,” siger Lone Hansen, direktør for Team Danmark.Potentialet for at udvikle verdensklasseryttere på kvindesiden har..

Kenneth Heiner-Møller skal være assistenttræner i Canada

Det canadiske fodboldforbund har ansat Kenneth Heiner-Møller som assistenttræner for kvindelandsholdet. Derfor stopper han som konsulent i Team Danmark med udgangen af april.Det canadiske fodboldlandshold for kvinder tog en flot bronzemedalje med hjem fra OL i Rio. På sidelinjen stod danske Kenneth Heiner-Møller, som var hentet ind som assistenttræner for en kort periode. Nu har det canadiske fodboldlandshold valgt, at følge op på successen og tilbudt ham ansættelse frem til OL i Tokyo 2020. Derfor stopper Kenneth Heiner-Møller som konsulent i Team Danmark med udgangen af april.”Vi er stolte over, at der findes kapaciteter som Kenneth i vores organisation, som er attraktive for nogle af verdens dygtigste landshold. Kenneth Heiner-Møller har blandt andet været central i udviklingen af Team Danmarks Aldersrelateret Træningskoncept og i etableringen af en ny lederuddannelse for..

Nolsøe erstatter Fisker i Golden League

Maria Fisker rejser ikke med til Golden League i næste uge men deltager stadig i landsholdets samling i København mandag og tirsdag. Med på flyet til Frankrig onsdag morgen er i stedet Lærke Nolsøe.Maria Fisker har gennem længere tid haft lidt problemer med den ene fod. Selvom hun stadig har kunnet spille kampe, har hun måttet sidde nogle træninger over. For ikke at belaste Fiskers fod har landstræner Klavs Bruun Jørgensen valgt at indkalde NFH’s Lærke Nolsøe til Golden League-turneringen i Frankrig.”Vi ville selvfølgelig gerne have haft Maria med, men vi ved omvendt godt, hvor hun står, og derfor var der ikke nogen grund til at gøre foden værre. Nu har vi i stedet muligheden for at se nærmere på Lærke Nolsøe, som tidligere har været forhindret i at deltage på vores samlinger på grund af skader,” siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.Maria Fisker møder ind i landsholdslejren sammen..

Gudmundsson giver plads til Nikolaj Jacobsen

Gudmundur Gudmundsson overlader herrelandstrænerposten til Nikolaj Jacobsen med det samme, og dermed står Rhein-Neckar Löwen-træneren allerede i spidsen for landsholdet i de kommende EM-kvalifikationskampe.På et møde i sidste uge blev Gudmundur Gudmundsson og Dansk Håndbold Forbund enige om, at islændingen allerede nu stopper som dansk landstræner. Dermed bliver det Nikolaj Jacobsen, der kommer til at lede Håndboldherrerne i de fire kommende EM-kvalifikationskampe i maj og juni.”Jeg mener, at det er det bedste for landsholdet og for mig selv at træde tilbage som landstræner nu og give Nikolaj de bedste forudsætninger i overtagelsen af holdet. Nu kan jeg rette blikket mod mit fremtidige virke og de spændende udfordringer, der venter mig. Jeg vil gerne takke spillerne og staben for det gode samarbejde og de store oplevelser, vi har haft sammen, og jeg ønsker dem held og lykke i..

Ny fysiologisk kajak-profil bliver et værdifuldt analyseredskab

Dansk Kano og Kajak Forbund har i samarbejde med Team Danmark udviklet et nyt testbatteri og en fysiologisk kajak-profil, der skal hjælpe til at analysere den enkelte atlets styrker og svagheder for at prioritere trænigen optimalt frem mod OL i Tokyo i 2020.Kajaklandsholdet prøvede i uge seks for første gang kræfter med et nyt testbatteri og etablerede en fysiologisk profil for hver enkelt atlet. Testbatteriet afvikles indendørs under standardiserede forhold og er udviklet i samarbejde mellem Team Danmark og Dansk Kano og Kajak Forbund. Testen er et vigtigt analyseredskab for trænere og atleter frem mod OL i Tokyo i 2020, hvor 500 meter og 1.000 meter er de primære distancer, der satses på.SAMLET BILLEDE AF PRÆSTATIONSEVNENTestbatteriet består af maksimaltests 4 minutter samt 1 minut og 45 sekunder, hvilket cirka svarer til henholdsvis 500 meter og 1.000 meter, en 20 minutters..

Team Danmark: Flere atleter skal tage erhvervsuddannelse

Atleter fravælger erhvervsuddannelser, fordi der mangler fleksibilitet i uddannelses- og praktikforløbene. Team Danmark vil hjælpe atleter med at se mulighederne i erhvervsuddannelserne. Derfor lanceres nu en praktikpartnermodel, der skal gøre det attraktivt for danske virksomheder at ansætte eliteatleter på fleksible vilkår.Alt for få unge atleter tager en erhvervsuddannelse. En af udfordringerne er, at det er svært at få den træningsmængde, der kræves af eliteatleter, til at harmonere med arbejdstiderne på praktikpladsen. Derfor har unge eliteatleter traditionelt valgt at gå på gymnasiet, hvor det er nemmere at indpasse træningstider i uddannelsen, og hvor Team Danmark-godkendte atleter længe har haft fleksible vilkår.Fleksibilitet er afgørende Team Danmark tager nu initiativ til en kampagne målrettet landets erhvervsskoler og folkeskoleelever. Kampagnen skal gøre det klart, at det..

Aserve, Scandinavia A/S og HC Midtjylland i 888 ligaen forlænger samarbejdet

HC Midtjylland håndbold i 888ligaen forlænger deres kontrakt med Aserve, Scandinavia A/S, Sport Medical Products.Det er med stor glæde, vi kan informere om at HC Midtjylland håndbold igen har valgt at forlænge deres aftale med Aserve Scandinavia A/S, denne gang for yderligere 2 år, så aftalen nu løber til 2019.Sponsorchef fra HC Midtjylland Peter Andersen siger om forlængelsen: Vi er glade for at Aserve og HC Midtjylland igen er blevet enige om at forlænge vor samarbejdsaftale for yderligere 2 år.Vi har hos Aserve en leverandør af sportsplejemidler, der lever op til vore forventninger og krav, både hvad angår leveringssikkerhed, og ikke mindst produkternes høje kvalitet. Vi er så heldige, at bo næsten ”dør om dør” med Aserve, Scandinavia A/S, hvilket giver vores Fysioterapeuter en stor fordel, når de skal bruge produkter.Hos HC Midtjylland føler vi, at vi arbejder med en sponsor og..

DHF’s talentseminar 2017 afholdes lørdag

På lørdag, d. 4. marts, løber DHF’s store talentseminar af stablen i Strib ved Middelfart.Det er anden gang, at ungdomslandstrænere, talenttrænere, distriktstrænere og morgentrænere fra elitekommunerne samles på denne vis, og forhåbningen er, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed. Det siger ungdomslandstræner og talentchef i Dansk Håndbold Forbund, Claus Hansen.”Det er et opfølgning på et talentseminar, vi afholdte i Kolding for to år siden, som var en stor succes, og det er noget, vi gerne vil gøre hvert andet år fremover. Interessen i år har også været overvældende, og vi bliver mere end 100 deltagere, som skal arbejde med et af de vigtigste temaer i håndbolden i dag: Rekruttering og selektion,” siger Claus Hansen.Emnet er uhyre vigtigt – ikke mindst fordi nåleøjet bliver mindre og mindre med alderen, når talenter skal gå fra distriktsniveau til forbundsniveau. På seminaret..

Stefan Madsen bliver ny U-landstræner

Nuværende assistenttræner for herre-U19 landsholdet samt assistenttræner for Aalborg Håndbolds ligaherrer, Stefan Madsen, afløser Morten Henriksen som ungdomslandstræner til den nye sæson.Når herre-U21 landstræner Morten Henriksen om få måneder tiltræder som sportschef i DHF, efterlader det en åben ungdomslandstrænerplads på herresiden. Afløseren er allerede fundet, og det bliver således den nuværende assistenttræner for U19-herrerne, Stefan Madsen, der skal løfte opgaven.Stefan Madsen tiltræder i den nye rolle d. 1. september 2017, hvor han fortsætter med årgang 1998-1999, som han sammen med talentchef og U-landstræner, Claus Hansen, har arbejdet med de seneste to år.”Jeg er meget glad for, at forbundet viser mig den tillid, og jeg glæder mig rigtigt meget til at arbejde videre med de her drenge,” siger Stefan Madsen og uddyber:”Det er et meget spændende job med mange gode folk..

Vi skal udvikle den danske model

”Der er behov for at forbedre de økonomiske rammer og vilkår for danske eliteatleter, men løsningen er ikke proforma-ansættelser af atleter,” siger Lone Hansen, direktør for Team Danmark.Danske Elitesportsudøveres Forening foreslår i torsdagens udgave af Politiken, at staten skal ansætte eliteatleter, som derved kan koncentrere sig fuldt ud om deres sportslige karriere. I Team Danmark ser Lone Hansen det dog ikke som en umiddelbar løsning på eliteidrættens økonomiske udfordringer.”Det er en model, som nogle lande benytter sig af, men i Danmark har vi udviklet en model, hvor atleter har fleksible muligheder for at uddanne sig ved siden af den sportslige karriere. Der er behov for at forbedre de økonomiske rammer og vilkår for danske eliteatleter, men løsningen er ikke nødvendigvis, at staten proforma-ansætter atleter. Dansk eliteidræt har de sidste 15-20 år vist, at Team..

Beach DM bliver større i 2017

Rødbillet Beach Handball Tour fejrer 20 års fødselsdag med vokseværk, når der skrives endnu en destination på plakaten. Deltagerne kan se frem til lidt hårdere konkurrence og tilskuerne til endnu højere niveau, når der åbnes for 15 procent flere hold.I 2016 dystede i alt 83 hold på seks destinationer om den ærefulde DM-pokal, som er kulminationen på den landsdækkende stævnetur. I 2017 bliver det forhåbentlig 100 hold på syv destinationer.”Beach Handball er i rivende udvikling, og når vi inviterer en destination mere med til festen er det fordi vi tror på sportens alsidighed og fremtid. Med touren ønsker vi at sprede kendskabet til sporten, både som en ekstremt tilskuervenlig sport, men også for at få flere til at dyrke sporten for sjov rundt på de danske strande og i klubberne i sommerperioden,” fortæller Christian Køhler, udviklingskonsulent med ansvar for Beach Handball i DHF.I år..

Billetsalg til EM-kval er skudt i gang

Nu kan du sikre dig billetter til Håndboldherrernes næste kamp på hjemmebane, hvor de møder Ungarn i EM-kvalifikationen d. 7. maj i Aarhus.Håndboldherrernes samles igen d. 1. maj forud for to EM-kvalifikationskampe mod deres banemænd fra VM-slutrunden i Frankrig i januar måned. Her satte Ungarn en stopper for Danmarks medaljejagt allerede i ottendedelsfinalen, og de danske Håndboldherrer har dermed revanche til gode, når der skal kæmpes i EM-kvalen.Allerede torsdag d. 4. maj venter udebanekampen i Budapest, hvorefter hjemmekampen spilles i Ceres Arena i Aarhus søndag d. 7. maj kl. 20.15.Køb din billet her www.dhf.dk/billetsalgI EM-kvalifikationen er Danmark og Ungarn også i pulje med Letland og Holland, som begge ligger sidst med 0 point. Danmark og Ungarn har hver fire point forud for de sidste spillerunder i kvalifikationsturneringen. De sidste kampe spilles d. 14.-18. juni, hvor..

Gudmundsson har modtaget Ridderkorset

Den danske herrelandstræner, Gudmundur Gudmundsson, har modtaget Dannebrogordenens Ridderkors.I forbindelse med det islandske statsbesøg i slutningen af januar blev den herrelandstræner Gudmundur Gudmundsson benådet med ridderkorset af Dannebrogordenen. Gudmundsson var ikke selv til stede, men han har efterfølgende modtaget Ridderkorset med bud fra ambassaden på Island.”Det er en stor anerkendelse og en meget stor ære for mig at modtage ridderkorset. Jeg er både meget glad, meget stolt og meget taknemmelig,” siger Gudmundur Gudmundsson.TV 2 fortalte onsdag historien, efter at det kom frem på islandsk tv, som har talt med landstræneren. På DHF-kontoret havde man ikke modtaget information om, at Gudmundsson havde modtaget Ridderkorset.Se nyhed på tv2.dk”Gudmundur er en mand, der går stille med dørene og ikke sætter sig selv i spotlightet, men når man modtager Dannebrogordenens..

Spillerdrevet kampagne skal sætte fokus på problemer med homofobi i dansk fodbold

Spillerne lancerer en ambitiøs, spillerdrevet kampagne, der skal sætte fokus på problemer med homofobi i dansk fodbold, lige fra ungdoms- og breddefodbold til fodbold på højeste plan i Danmark.- Vi skal homofobi til livs. Kort og godt. Det må simpelthen ikke finde sted. Vi anerkender, at der desværre er et problem med homofobi i fodboldverdenen, siger Jeppe Curth, formand i Spillerforeningen og fortsætter:- Derfor er der også en kæmpe ros herfra til landsholdsspillernes initiativ om at bidrage til en spillerdrevet kampagne, der uden tvivl vil gøre en forskel.Kampagnen vil blive bygget om spillerdrevne initiativer og markeringer og får opbakning af både Pan Idræt og Copenhagen Pride.- Hos Copenhagen Pride og Pan Idræt har vi gennem en periode talt med Mathias Zanka Jørgensen om problemerne med homofobi i fodbold. Vi anser det for et overordentligt vigtigt skridt og en positiv..

Genvalg til danske beach-landstrænere

Når EM i Beach Handball til sommer spilles i Kroatien, deltager Danmark i både herre- og dameturneringen, og de to landstrænere er gamle kendinge.DHF’s bestyrelse valgte i efteråret at genoprette Beach Handball-landsholdene efter to års dvale, og det har skabt stor begejstring i beach-miljøet, som har fået flagskibene tilbage. I spidsen for hhv. herre- og damelandsholdet er der genvalg til de to tidligere landstrænere, Gorm Andersen og Morten Holmen.”Det er helt fantastisk, at vi har fået landsholdene op at stå igen, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang igen,” lyder det fra herrelandstræner Gorm Andersen, og han bakkes op af Morten Holmen, der endnu engang skal stå i spidsen for damerne:”Det er et stort skridt i den rigtige retning, at vi nu får lov at arbejde videre med beach-landsholdene. Det er en sport i fremgang, og det er derfor vigtigt, at vi er med fremme. For mig..

Dansk opgør i EHF Cup-kvartfinale

Det blev desværre til et dansk kvartfinaleopgør mellem Randers HK og NFH, da EHF i dag trak lod i kvindernes EHF Cup.EHF Cup-gruppespillet blev færdigspillet i den forgangne weekend, og her kvalificerede begge deltagende danske hold, Randers HK og Nykøbing Falster, sig til kvartfinalerne.Randers HK sluttede efter fire sejre, en uafgjort og et nederlag som toer i pulje A á point med Nantes og foran klubberne IK Sävehof og VfL Oldenburg, mens NFH sluttede som etter efter to sejre, tre uafgjorte og et nederlag i pulje D. De slog dermed Glassverket og HC Lada ud af turneringen, mens puljens toer, TuS Metzingen også kvalificerede sig til kvartfinalerne.Desværre bliver kvartfinalen endestationen for et af de to danske hold, da lodtrækning faldt ud således, at netop Randers og NFH skal mødes.Lodtrækningen endte med følgende kvartfinaleplan: - Randers HK - Nykøbing Falster Håndboldklub- SG..

Letvægtsfireren vil blive savnet

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, hylder letvægtsfireren og beklager, den ikke længere vil være på det olympiske program. ”Letvægtsfireren er en kulturinstitution i dansk eliteidræt, og det er trist, vi ikke skal se den til OL i Tokyo. Nu fokuserer vi sammen med Dansk Forening for Rosport på at udvikle de store potentialer i andre bådklasser,” siger hun.Der har været garanti for OL-medaljer, når letvægtsfireren – også kaldet Guldfireren – har deltaget ved OL. Båden har vundet medaljer ved samtlige OL siden Atlanta 1996,men u har det internationale roforbund besluttet, at bådklassen ikke længere hører hjemme på det olympiske program. Team Danmarks direktør, Lone Hansen, ærgrer sig over beslutningen. ”Letvægtsfireren er en institution i dansk eliteidræt, som vi godt kan tillade os at være stolte over i Danmark. Derfor er det en trist beslutning, at vi ikke længere skal opleve en..

Spillerforeningen bekræfter forligstilbud fra DBU

Kl. 16 i går onsdag den 8. februar 2017 modtog Spillerforeningen et detaljeret forligstilbud fra DBU. Det vil nu blive behandlet, så hurtigt som muligt.- Vi skal have løst det her udestående. Igennem to år har vi gang på gang skubbet på for at få DBU til at levere oplysninger, og nu er det langt om længe lykkedes. Det er enormt forstyrrende, når vi ikke kan få lukket de her sager en gang for alle og komme videre, siger William Kvist og fortsætter:- Vi holder vores aftaler, og det bør også være noget, man som arbejdsgiver går op i at gøre.- Vi ønsker at finde løsninger, og det gør vi i dialog med DBU via vores repræsentant, Spillerforeningen. Vi skal have adresseret de problemer, der er, og så er Spillerforeningen klar til at løse dem sammen med DBU.- Primært fokus er nu at få etableret gode forhold vedrørende kost og behandling i landsholdslejren, som vi skal finde løsninger på i..

Klavs Bruun indkalder trup til Golden League

Kvindelandstræner Klavs Bruun Jørgensen har fredag indkaldt spillere til træningssamling og Golden League i Frankrig i marts.D. 13. marts samles det danske kvindelandshold for første gang siden EM i Sverige, hvor de danske piger gjorde flot figur og sluttede i top fire. Nu gælder det de indledende forberedelser til VM i Tyskland i december 2017. Kvalifikationen er efter det flotte EM-resultat nemlig allerede i hus, så landstræneren har valgt at ryste posen lidt – både hvad angår spillertruppen og forsvarsspillet.”Udgangspunktet er, at vi vil prøve et nyt forsvar af, nemlig 5:1, hvor der ligger en opgave for Fie Woller og til dels Line Haugsted i at ligge fremme. Samtidig vil vi gerne teste forskellige på back-positionen, så vi i 5:1 kan trække Mette Tranborg ind at dække tre'er,” fortæller Klavs Bruun Jørgensen.I forhold til EM-truppen er Louise Svalastog og Kristina Kristiansen..

Skjern Håndbold er pokalmestre 2016

Herrernes pokalturnering er de seneste to dage blevet afgjort ved Santander Cup Final 4 i Aalborg. Her vandt Skjern Håndbold, Bjerringbro-Silkeborg blev toer, og Aalborg Håndbold tog bronzen.Gigantium i Aalborg har i de seneste to dage dannet rammene for herrernes finalestævne, Final 4, i pokalturneringen. I lørdagens semifinaler slog Bjerringbro-Silkeborg KIF Kolding København, mens Skjern tog finalepladsen foran hjemmeholdet fra Aalborg.I søndagens medaljekampe sikrede Aalborg sig bronzemedaljerne, mens Skjern i den efterfølgende pokalfinale vandt trofæet. De fire mandskabers placering endte derfor således:1.: Skjern Håndbold2.: Bjerringbro-Silkeborg3.: Aalborg Håndbold4.: KIF Kolding KøbenhavnFinalekampen: Bjerringbro-Silkeborg – Skjern Håndbold 20-27 (7-13)Der var lagt op til et brag af en pokalfinale i en flot kulisse i Gigantium. Det var de grønklædte fra Skjern, der kom bedst..

BSV og Skjern er i pokalfinalen

Herrernes pokalturnering, Santander Cup, afsluttes i denne weekend med Final 4 i Aalborg, og her kan du se resultaterne af lørdagens semifinaler samt programmet for søndagens medaljekampe.Denne weekend danner rammen for de afsluttende kampe i herrernes pokalturnering med et Final 4-stævne, der finder sted i Gigantium, Aalborg, lørdag og søndag. Lørdag eftermiddag blev semifinalerne afviklet, og her vandt Bjerringbro-Silkeborg over KIF Kolding København, mens Skjern Håndbold tog finalepladsen foran Aalborg Håndbold.1. semifinale: Bjerringbro-Silkeborg - KIF Kolding København 28-24 (13-11)Den første semifinale bød på et hav af fysiske dueller og en masse intensitet. Ingen af de respektive mandskaber kunne trække afgørende fra i kampens indledende minutter, hvorfor stillingen var 6-6 efter 15 minutters spil. Det fysiske spil fik dog også konsekvenser, da begge hold blev ramt af en del..

Danske dommere dømmer VM-finalen

Danmarks ypperste dommerpar, Mads Hansen og Martin Gjeding, har fået endnu en af de helt store skalpe, da de er blevet udpeget til at dømme aftenens VM-finale mellem Frankrig og Norge.De to internationalt anerkendte dommere, Mads Hansen og Martin Gjeding, er blevet tildelt VM-finalen mellem Norge og Frankrig her til aften. Finalen er endnu en i rækken af store opgør, de to dommere har fløjtet gennem karrieren, og hvor det specielt i det seneste år er regnet ned over dommerne med prestigefyldte kampe. For et år siden dømte de EM-finalen i Polen, mens de i sommers dømte en OL-semifinale (finalen var udelukket, da Danmark deltog som det ene hold) efterfulgt af finalen i IHF Super Globe, der er verdensmesterskaberne for klubhold, og nu står de altså i VM-finalen i Paris i aften.”Vi kan virkelig mærke nu, hvor de ansvarlige for dommerpåsætning synes, vi er. Vi vidste godt, at vi var blandt..

Kvindernes VM i 2023 får danske, norske og svenske værter

Danmark, Norge og Sverige deles om værtskabet for VM i håndbold for kvinder i 2023. Det er netop blevet offentliggjort af det Internationale Håndbold Forbund, IHF, under herrernes VM i Frankrig.Det bliver et stærkt hold, der kommer til at stå bag VM i kvindehåndbold i 2013, når Skandinavien bliver arena for mesterskabet med Danmark, Norge og Sverige som værter. Det blev afgjort lørdag eftermiddag på IHF's Council-møde i Paris.Det betyder, at der vil være ikke færre end tre hjemmebaner med fyldte haller til endnu flere kampe og dermed fantastisk stemning i hallerne. Det betyder også, at Skandinavien kan give et fælles bud på håndboldkultur og passion for sporten.”Kvindernes VM 2023 bliver stort! Vi har rigtigt gode erfaringer med at dele værtskaber med Norge, og vi glæder os over, at Sverige nu er en del af holdet. I samarbejde med Sport Event Denmark har vi præsenteret et utroligt..

Billetsalg til Danmark-Ungarn: Tid til revanche!

Danmarks håndboldherrer skal i aktion for første gang efter VM, når der er dobbeltopgør mod VM-bødlerne fra Ungarn i EM-kvalifikationen i starten af maj. Første opgør spilles i Ungarn d. 4. maj, mens der er returopgør i Aarhus, søndag d. 7. maj. Billetsalget til hjemmekampen starter onsdag d. 1. marts.Skæbnen har maget det således, at håndboldherrerne får mulighed for en hurtig oprejsning oven på VM-skuffelsen, når Danmarks overmænd fra Ungarn bliver første modstander efter slutrunden i Frankrig. Det sker i et dobbeltopgør i EM-kvalifikationen, hvor første kamp spilles i Ungarn, torsdag d. 4. maj, mens der er returkamp i Ceres Arena i Aarhus, søndag d. 7. maj kl. 20.30.”I et år hvor Aarhus er europæisk kulturhovedstad, kommer vi til at have et hav af kulturbegivenheder af internationalt format. Blandt disse bliver glædeligvis også en kamp med vores danske OL-guldvindere i håndbold,..

SDU sætter forskningsfokus på fodbold

En strategisk satsning skal gøre Syddansk Universitet til internationalt førende universitet i fodboldforskning. ”Et glimrende initiativ for ny viden kan give de sidste marginaler i eliteidrættens verden,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.Eliteatleter har brug for den nyeste viden for at præstere bedst muligt. Derfor er det en god nyhed for eliteidrætten i Danmark, at Syddansk Universitet vil investere i forskning i elitefodbold. Den nye satsning vil bl.a. fokusere på talentudvikling, test og træning og har den internationalt anerkendte professor Peter Krustrup i spidsen. Forskningen kommer til at være praksisnær, så trænere og klubber hurtigt kan få gavn af de resultater, forskerne når frem til, fortæller han.”Vi kommer til at fokusere meget på hurtig formidling, og vores ambition er at kunne servicere elitesportens aktører med den nyeste viden. Derfor vil vi meget gerne..

Ærgerlig VM-exit for håndboldherrerne

DHF’s generalsekretær Morten Stig Christensen føler med landsholdet og ærgrer sig over det tidlige exit ved VM i Frankrig.De olympiske mestre fra Danmark må allerede pakke taskerne og rejse hjem efter ottendedelsfinalen ved VM i Frankrig. Et overraskende resultat, der gør ondt på håndbold-Danmark og mest af alt på herrelandsholdet.”Først og fremmest må jeg sige, at jeg føler med landsholdet, der lige nu er ved at fordøje den måske største skuffelse i deres landsholdskarriere,” indleder Morten Stig Christensen, generalsekretær i DHF.”Når man kommer som OL-vindere, har alle kæmpe store forventninger, men presset og forventningerne er med garanti størst indefra,” siger generalsekretæren og fortsætter:”Vi ved alle, at VM-strukturen med den nådesløse knockout-fase koster nogle ofre, og selvom landsholdet indfriede det første mål om at blive nummer et i puljen for netop at få det bedst..

Ungarn sendte Danmark ud af VM

Danmark havde det svært både defensivt og offensivt mod et godt indstillet ungarsk mandskab, og dermed blev det til et farvel til VM efter et nederlag på 25-27.Ungarerne var gode til at stresse Danmark i starten af kampen, og derfor havde Gudmundur Gudmundssons tropper også kun scoret en enkelt gang, da kampuret rundede de syv minutter, mens Ungarn havde passeret Landin fire gange. Selvom danskerne flere gange var tæt på en udligning, gav tekniske fejl hver gang ungarerne mulighed for at trække lidt fra igen. Langsomt kom Danmark mere og mere ind i kampen, og efter godt tyve minutter fik Danmark udlignet til 8-8. Herefter fulgtes de to hold pænt ad. Selvom Danmark havde flere muligheder for at tage føringen i de sidste ti minutter af halvlegen, var det i sidste ende alligevel Ungarn der gik til pause foran med 13-12.Kampbilledet fortsatte i starten af anden halvleg, hvor Ungarn hele..

Ungarn accepterer albueskinnen

Rene Toft er klar til ottendedelsfinalen ved VM efter accept fra Ungarn. Norge og Makedonien har ligeledes givet mundtligt tilsagn i forhold til en eventuel kvartfinale.Siden det stod klart efter VM’s første kamp, at Rene Toft kun må komme på banen i de kampe, hvor den danske delegation forinden har indhentet lægefaglig accept af Tofts albueskinne, er der blevet arbejdet intensivt på de indre linjer.Lørdag eftermiddag på hotellet i Chambery fulgte underskriften fra Ungarn, og status er hermed, at nedennævnte 13 hold har givet mundtligt eller skriftligt tilsagn om at acceptere skinnen”Vi sætter stor pris på, at vores kolleger på de øvrige hold behandler sagen objektivt og fagligt,” indleder delegationsleder Jan Kampman og forklarer nærmere om processen:”Det har været et sejt træk, og vi er ikke i mål endnu. Allerede i tirsdags sendte vores læge et brev til alle deltagende nationer,..

Studerende tager flest medaljer

To ud af tre OL- og VM-medaljer blev i 2016 vundet af eliteatleter, der er under uddannelse. Samtidig præsterer atleterne bedre på studierne end den gennemsnitlige studerende. Det viser ny analyse fra Aarhus Universitet.Det er en hårdnakket myte, at det svækker præstationerne, når en atlet sideløbende med den sportslige karriere tager en uddannelse. Men det er ikke andet end en myte. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark, der har kigget på, hvem der vinder medaljer ved OL og VM. Eksempelvis var 38 pct. af atleterne på det danske OL-hold studerende, og de vandt 58 pct. af medaljerne. Tager man VM-medaljer med i analysen, vandt eliteatleter tilmeldt en uddannelse hele 68 pct. af den danske medaljehøst i 2016.Konklusionen bakkes op af lignende undersøgelser fra Australien og Storbritannien, som også tydeligt viser, at..

Stærkt comeback sikrer Danmark maksimumpoint

Aftenens opgør mod Qatar var Danmarks sidste kamp i gruppespillet, inden turen går mod sydøst og Albertville, hvor der venter en 1/8-finale mod Ungarn. Danmark tankede selvtillid til søndagens knald-eller-fald-kamp med en sejr på 32-29 efter et stærkt comeback mod Qatar.På papiret var der tale om en betydningsløs kamp for Danmark, da førstepladsen i gruppe D allerede var sikret, inden kampen blev fløjtet i gang. Det betød også, at spillere som Niclas Kirkeløkke, Jesper Nøddesbo, Jannick Green og Michael Damgaard startede inde, og specielt de to sidstnævnte åbnede stærkt for Danmark med henholdsvis redning på de to første skud for Green samt tre mål og en assist til Damgaard på danskernes fire første scoringer. Green kunne dog ikke helt holde Qatar fra scoringer, hvorfor stillingen efter godt seks minutter hed 5-4 til Danmark, og efter ni minutter blev der udlignet til 6-6.Parløbet..

Fjerde VM-sejr af fire mulige

I en kamp præget af mange udvisninger og et direkte rødt kort til Mikkel Hansen slog Danmark Bahrain med 30-26 efter en noget ujævn præstation.Indledningen på Danmark-Bahrain gav et forvarsel om, hvad der ventede danskerne den følgende times tid. Efter seks minutter kom Bahrain således foran 4-3, og da uret rundede ti minutter, stod der 5-5 på tavlen. På dette tidspunkt vågnede danskerne op til dåd, og på under fem minutter havde de bragt sig foran 9-5. Selvom føringen blev yderligere udbygget til 12-6, blev kampen ikke lukket.Bahrain blev ved med at køre på, og da der var ganske kort tid tilbage af første halvleg, fik Danmark to udvisninger lige efter hinanden, og da modstanderne kun var bagud med tre mål, kunne det lige pludselig blive tæt ved pausen. Heldigvis for danskerne fik Bahrain 2x2 minutter lige bagefter, og så var det i stedet de rød/hvide, der kunne score og dermed gå til..

Danmark kæmper sig til sejr over Sverige

En meget tæt kamp mellem Danmark og Sverige lå på vippen helt frem til få sekunder før slutfløjt, hvor Hans Lindberg fik scoret til slutresultatet 27-25. Danmark fører nu gruppe D med seks point for tre kampe.Danmark var udfordret i offensiven i indledningen af kampen mod Sverige. Blot en enkelt scoring til de rød/hvide blev det til i de første små syv minutter. Heldigvis var svenskerne ikke meget skarpere, så stillingen var blot 2-3 i blå/gult favør, da uret rundede de otte spilleminutter. Mens svenskerne primært blev afvist af Niklas Landin, var det træværket der igen og igen holdt Danmark fra scoringer i starten. Kampen lå og svingede indtil 6-6, men så trak danskerne fra – ikke mindst på grund af Niklas Landin, der ganske enkelt stod forrygende i hele første halvleg med en redningsprocent tæt på 60, og han kom endda også på tavlen en enkelt gang i de første 30 minutter.Bortset fra..

Gudmundsson skifter ud i truppen

Landsholdets 17. mand i Paris, Niclas Kirkeløkke, er skrevet på holdkortet forud for aftenens kamp mod Sverige som erstatning for Mads Mensah.Efter Mads Mensahs skade under opvarmningen lørdag, hvor han fik en forstrækning i maven, har landstræneren været nødt til at foretage en udskiftning i VM-truppen”Vi har konstateret, at Mads Mensah har brug for noget pause, og derfor har vi valgt at sætte Niclas Kirkeløkke i spil,” siger landstræner Gudmundur Gudmundsson og tilføjer, at Mads Mensah bliver i landsholdslejren.Niclas Kirkeløkke får dermed slutrundedebut på seniorniveau i aften efter fem A-landskampe på CV’et ved hhv. EM-kvalifikationskampene i november og Bygma Cup i januar måned. I perioden 2011 til 2014 har Niclas Kirkeløkke spillet 52 ungdomslandskampe og scoret 195 mål.

Endnu to VM-point til Danmark

Danmark tog endnu to point ved årets VM-slutrunde, da Egypten blev besejret med syv mål. En lidt rodet kamp endte med dansk sejr på 35-28.Efter en fremragende start på VM med storsejren over Argentina stod kamp 2 allerede på menuen 24 timer senere, da Egypten bød op til kamp. Efter en masse polemik omkring René Toft Hansens albuebeskytter, var der til dagens opgør kommet en afklaring, så den stærke Kiel-spiller kunne blive skrevet ind i truppen. Danmark startede med at komme bagud 0-1, men det var også eneste gang i kampen, egypterne havde en føring. Danmark scorede tre gange i træk og fastholdt en tomålsføring i de følgende fem minutters tid. Et par tekniske fejl fra nordafrikanerne omkring det niende minut gav danskerne yderligere et par scoringer, så stillingen gik fra 6-4 til 8-4.Danmark udbyggede løbende til både 10-5 og senere 16-9, og selvom Egypten også fik gang i scoringerne,..

Rene Toft er klar mod Egypten

Lørdag morgen har delegationen besøgt det andet spillerhotel i Paris, hvor Egypten, Bahrain og Qatar er indkvarteret, for at indhente lægefaglig godkendelse af Rene Tofts albueskinne, og besøget var vellykket.Den danske delegation har siden IHF’s svar på dispensationsansøgningen vedrørende Rene Tofts albueskinne, som kræver accept fra hver enkelt VM-modstander, haft fokus på at søge accept og underskrift fra de kommende fire puljemodstandere hurtigst muligt, så hele holdet – og ikke mindst Rene Toft – kan få en afklaring.Lørdag morgen drog landsholdslæge Steen Bo Kalms, delegationsleder Jan Kampman og landsholdsstregen Jesper Nøddesbo til det andet spillerhotel i Paris for at søge accept fra Egypten, Qatar og Bahrain.Her skulle de respektive landsholdslæger vurdere skinnen og skrive under på, at skinnen ud fra et medicinsk synspunkt kunne godkendes. Alle tre nationer underskrev uden..

VM åbnet med stil

Efter femten lige minutter skiftede Danmark gear og trak voldsomt fra Argentina i første VM-kamp. Danskerne løb sydamerikanerne over ende og åbnede VM med en sejr på 33-22.Det stod på forhånd klart, at René Toft Hansen ikke ville deltage i Danmarks første VM-kamp på grund af usikkerhed omkring hans albueskinne. Om det var hans fravær, der skabte lidt forvirring i forsvaret, eller om det var de generelt gode, argentinske afslutninger, der voldte danskerne lidt bøvl i starten, er svært at sige, men i en meget lige begyndelse på kampen var det hele tiden Argentina, der var et mål foran. Efter knap ni minutter bragte Lasse Svan dog de rød/hvide foran med 6-5, og herefter var det danskerne, der fastholdte et lille overtag.Midtvejs i halvlegen begyndte Danmark at trække fra, og efter godt 18 minutter satte Lasse Svan endnu en gang bolden i kassen til en føring på 12-8. Netop Svan var sammen..

Gudmundsson skriver 15 mand på VM-holdkortet

På teknisk møde i Paris afviste IHF Rene Tofts albueskinne, og der er nu indledt en dispensationsproces.Albueskinnen, som Rene Toft har spillet med på både klub- og landshold, de seneste seks år, kan ikke længere godkendes, da den indeholder metaldele, som efter IHF’s skærpelse af reglerne i sommeren 2016 ikke længere er tilladt. Det vækker stor undren hos landsholdslæge, Steen Bo Kalms, som sammen med den øvrige sundhedsstab har arbejdet på højtryk for at finde alternativer til Rene Tofts albueskinne.”Der er mig bekendt aldrig været episoder, hvor nogen er kommet til skade på grund af en albueskinne, og jeg har efterlyst videnskabelig dokumentation på skader forårsaget af en velpolstret bandage,” fortæller Steen Bo Kalms, der siden 1998 har fungeret som albue- og skulderspecialist og været landsholdets faste læge siden 2006.Kalms forklarer også, hvorfor Rene Toft ikke kan bruge en..

20-årig håndboldskole på Snapchat

I 2016 debuterede Danmarks mest loyale DHF Håndboldskole på Snapchat med stor succes. ERI har tilmeldt sig som håndboldskolearrangør i sommerferien for 20. år i træk og regner bestemt med, at de sociale medier igen deltager.Nye initiativer, en ildsjæl og et trofast korps af frivillige er koden til håndboldskolens kæmpe succes i ERI Håndbold, som i 2016 meldte udsolgt efter blot et kvarter.”Hvis ikke vi afholdte håndboldskole, ville vi have en flok skrigende børn. Børnene vil det bare. Og jeg kan slet ikke forestille mig, at sommerferien her kunne begynde uden håndboldskolen,” fortæller Anja Sonne, kasserer i ERI.Udover et nyt initiativ i det sociale medie Snapchat arrangerede håndboldskolen i 2016 OL på skolens sidste dag. Det skete med pomp og pragt, indmarch, faner, fakkel og en tale fra viceborgmesteren.”Børnene elsker nye tiltag. Og at det sker med børn fra andre klubber giver et..

Gudmundsson tager 17 spillere med til VM

Landstræner Gudmundur Gudmundsson har nu sat navn på de spillere, der skal med på flyet til Paris, når holdet sætter kursen mod VM onsdag.Herrelandsholdet er i gang med forberedelserne til VM i Frankrig, som starter i denne uge. 19 spillere har siden 2. januar været samlet i Aarhus og undervejs taget tre sejre på stribe ved Bygma Cup i den forgangne uge.Mandag har trænerteamet Gudmundur Gudmundsson og Henrik Kronborg skåret truppen ned til 17 spillere, som rejser med til Frankrig.”Det har været utroligt svært at udtage truppen, for alle spillerne har gjort det fantastisk godt og har budt flot ind til Bygma Cup i weekenden,” lyder det fra landstræner Gudmundur Gudmundsson.Kevin Møller og Simon Hald er mandag taget hjem fra samlingen, mens Niclas Kirkeløkke tager med til Paris som 17. mand – det vil sige, at han er med som reserve, da kun 16 spillere må skrives på holdkortet.”Niclas er..

Danmark gør rent bord ved BYGMA CUP

Håndboldherrerne fik søndag aften deres tredje sejr på stribe ved BYGMA CUP, da Island blev kørt over med 34-26 (19-11) i en udsolgt Ceres Arena i Aarhus.De danske håndboldherrer har fået en noget nær optimal optakt til VM i Frankrig, der starter i næste uge. Danmark har fejet al modstand af banen i denne weekends træningsturnering. Torsdag besejrede de Ungarn i Aalborg, fredag fik de kommende VM-modstandere fra Egypten en øretæve i Skjern, og i dag gik det ud over Island i endnu en fantastisk kulisse i Aarhus.Danmark fik en flot start på kampen, der var 107. gang, at håndboldherrerne stod overfor Island. Det danske angrebsspil kørte på alle tangenter, som gav de rød/hvide en føring på 4-2 efter fem minutters spil. Efter ti minutter var den danske føring fordoblet til 8-4.Niklas Landin bød ind med flere store redninger, mens særligt Lasse Svan var i målhumør med fem scoringer på fem..

U21-drenge indløser VM-billet

Danmark sikrede sig søndag aften en plads ved VM i Algeriet efter en direkte duel mod Sverige, der blev besejret med 24-21 (10-10) ved VM-kvalifikationen i Rumænien.De danske drenge har gjort rent bord i denne weekends VM-kvalifikation. Fredag besejrede de Rumænien, i går fik Bulgarien seriøse klø, og i dag sikrede U21-landsholdet VM-billetten i en drabelig duel mod svenskerne. ”Vi får en god start og kommer foran 5-0 i kampens begyndelse. Herefter kommer svenskerne bedre med, henter ind på os gennem resten af 1. halvleg, og vi går helt lige til pause, 10-10. I 2. halvleg har vi godt styr på tingene, hvor vi trækker ret hurtigt fra Sverige igen. Med små ti minutter tilbage benytter svenskerne sig af 7-mod-6, som stresser os en lille smule. De kommer helt op og snuse til os, hvor vi på et tidspunkt kun er oppe med et mål. Drengene står heldigvis godt imod og tingene går vores vej til..

Harder og Schmeichel på tronen

Årets Fodboldspillere i Danmark høstede i sidste sæson et engelsk og et svensk mesterskab. Ved DR’s Sport 2016 show i Boxen i Herning blev Spillerforeningens priser præsenteret af Peter Schmeichel.De danske fodboldspillere vaklede ikke, da de skulle sætte kryds ud for Årets Kvindelig Fodboldspiller og Årets Mandlige Fodboldspiller 2016. Spillerforeningen og Hessel Hire Årets Fodboldspillere (k/m) fik et par suveræne vindere.24-årige Pernille Harder tog kvindernes pris. Hun har haft et fantastisk 2016 som topscorer i Damallsvenskan og et mesterskab med Linköping FC som et par af højdepunkterne. Og for lige at krydre det hele fejrede hun 2016 med sidst på året at skrive under på en kontrakt med én af Europas topklubber, VfL Wolfsburg.- Jeg er virkelig stolt af 2016. Det er til dato mit bedste fodboldår, og det ville i fremtiden blive svært at overgå det, hvis jeg var blevet i Sverige...

Thor Hyllegaard vinder Team Danmark og Dansk Supermarked Groups Talentpris

Danmarks Brydeforbunds sportschef Thor Hyllegaard Pedersen modtog lørdag aften Team Danmark og Dansk Supermarked Groups Talentpris for sit dedikerede arbejde for brydesporten.Det blev Thor Hyllegaard Pedersen, sportschef i Danmarks Brydeforbund, der blev hyldet foran hele sportsdanmark, da han fik overrakt Team Danmark og Dansk Supermarked Groups Talentpris 2016.Thor Hyllegaard Pedersen har gennem de sidste 10 år været en uundværlig drivkraft for brydeforbundet som ungdomslandsholdstræner og de sidste 3 år som sportschef. Han er leder af forbundets nylig åbnede nationale kraftcenter, og han har ansvaret for den daglige træning i Brydeklubben Thor.”Thor Hyllegaard Pedersen er en fantastisk drivkraft for brydesporten i Danmark. Han har et stort hjerte for talentarbejdet, og det er fantastisk at høre, hvordan både de rutinerede og talenterne kan trække på hans viden og engagement for..

U21-drenge smadrer Bulgarien i deres anden sejr ved VM-kval

Danmarks U21-drenge fik lørdag aften deres anden sejr i VM-kvalifikationen i Rumænien, da de vandt med hele 46-17 (21-6) over Bulgarien. I morgen venter Sverige i en direkte duel om billetten til VM.U21-landsholdet er efter to sejre nu tæt på, at have kvalificeret sig til VM i Algeriet. I går gik det udover værterne fra Rumænien, mens Bulgarien her til aften fik store klø.”Vi prioriterede selvfølgelig først og fremmest sejren i dag. Da det blev slået fast allerede i 1.halvleg, gik vi efter at slå dem med mere end svenskerne, hvilket ville give os en fordel i det indbyrdes regnskab i tilfælde af uafgjort i morgen. Det lykkedes,” indleder Morten Henriksen.”Bulgarien er klart det ringeste hold, drengene endnu har mødt. Kampen viser med al tydelighed forskellen på bulgarsk og dansk klubhåndbold, hvor drengene har rykket sig betydelig mere end Bulgarien i forhold til sidst, vi mødte dem i..

En atypisk verdensklassetræner

Han er dedikeret, en træningsnørd og en af de mest respekterede trænere i atletikkens verden. Mikkel Larsen er en af de tre nominerede til Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris 2016.Det er torsdag aften den 18. august. Klokken er 22.15, og Mikkel Larsen står på det olympiske atletikstadion i Rio. På løbebanen gør Sara Slott-Petersen sig klar til finalen i 400 meter hæk. Ingen dansker har vundet en OL-medalje i en sprintdisciplin, men alligevel er der et begrundet håb om, at det sker denne aften.53,55 sekunder senere er der skrevet dansk idrætshistorie. Sara Slott-Petersen vinder OL-sølv, og hun og Mikkel Larsen - hendes træner gennem snart 13 år - kan strække armene i vejret. Vi har taget en snak med Sara Slott-Petersen om Mikkel Larsen, der er nomineret til Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris 2016.Hvad kendetegner Mikkel Larsen som træner?”Mikkel er en virkelig..

Danmark uddelte klø til Egypten ved BYGMA CUP

De danske håndboldherrer leverede en flot præstation, da de kommende VM-modstandere fra Egypten fik en øretæve på 36-26 (17-13) i Skjern Bank Arena.Danmark kom fint fra start i går aftes ved BYGMA CUP med en sejr på 24-21 over Ungarn i Aalborg. Anderledes gik det for Egypten, der tabte deres første kamp til Island med 27-30. Igen i aften blev landsholdet taget godt imod i en flot kulisse, hvor Kasper Søndergaard indledningsvist kunne lade sig hylde på sin hjemmebane i Skjern for 175 landskampe i den rød/hvide landsholdstrøje.De danske håndboldherrer kom meget bedre fra start, end tilfældet var i gårsdagens kamp. Tre hurtige mål fra Lasse Svan gav Danmark en god begyndelse på kampen, hvor Egypten fulgte med til 4-4 efter fem minutter. Herefter skruede det danske mandskab for alvor op for tempoet, der i angrebsspillet udmundede sig i den ene flotte scoring efter den anden. Efter 22..

U21-drenge slår rumænske værter i VM-kval

Danmarks U21-drenge kom fredag aften et skridt nærmere VM i Algeriet, da de slog værterne fra Rumænien med 26-15 (10-11).U21-landsholdet spillede flot håndbold under sommerens EM på hjemmebane, men 5. pladsen rakte lige nøjagtigt ikke til en direkte VM-plads. Derfor kæmper drengene lige nu om en billet til slutrunden, hvor modstanderne hedder Rumænien, Bulgarien og Sverige. Kun ét mandskab går videre fra puljen.Optakten til dagens kamp og kampens begyndelse gik dog ikke helt som planlagt for de danske drenge:”Vores faste mand i midterforsvaret, Magnus Saugstrup, er desværre blevet ramt af sygdom hernede, som betød, at vi måtte rokere lidt rundt forsvaret. Da kampen går i gang, skal vi lige have rystet den værste nervøsitet af os, som måske også bliver en smule forstærket af en propfyldt, intim, østeuropæisk hal, der ligger et godt tryk på os. Vi har til tider store problemer med at..

Sund ryg

Hvor kommer rygsmerter fra? Og hvorfor forsvinder de ikke?Rigtig mange mennesker døjer med smerter i ryggen og nakken, og det kan være hæmmende for dagligdagens gøremål og lægge en dæmper på trivsel. Men nu er der hjælp at hente.I to nye bøger sættes der fokus på træning af ryggen og nakken. Eksperter gennemgår de hyppigste årsager til smerterne og kommer med bud på enkle øvelser, der i langt de fleste tilfælde kan blive permanente løsninger og efterlade dig smertefri. Og samtidig stærkere og afspændt.Bøgerne kommer hele vejen rundt om smerterne. Så udover de mange træningsøvelser, der er vist i billeder og forklaret med enkle ord, så findes der også gode forklaringer på, hvad smerte er, og hvor den kommer fra. Der lægges op til at komme hele vejen rundt om smerten og finde alle årsagerne til, at den opstår. For derigennem at kunne fjerne både årsag og smerte.Forfatterne..

Danmark fighter sig til comeback-sejr over Ungarn

Håndboldherrerne fik torsdag aften en fin start på VM-forberedelserne, da Ungarn blev besejret med 24-21 (8-10) i en flot kulisse i Gigantium i Aalborg.De danske håndboldherrer spillede torsdag aften deres første af tre kampe ved BYGMA CUP, der er sidste led i forberedelserne til VM i Frankrig – en slutrunde, der løber af stablen allerede i næste uge.Tilskuerne i Gigantium var vidner til to mandskaber, der lige skulle spilles varme. Kampens begyndelse var præget af flere fejl, hvilket satte en stopper for målscoringerne. Danmark kom dog bedst ud af kampens indledning med en 2-1 føring efter fem minutter. Fejl var der derimod ikke hos den danske anfører, Niklas Landin. Danmarks ankermand pillede pynten af de ungarske skytter og bød blandt andet ind med en flot dobbeltredning på et ungarsk straffekast.Ungarn fik mere og mere overtaget, som kampen skred frem. Danmark spillede sig til..