Find vej: Forside » Artikler » U21-drenge slår rumænske værter i VM-kval

U21-drenge slår rumænske værter i VM-kval

Lagt på sportt.dk den 13-01-2017 af sportsWebmaster


Danmarks U21-drenge kom fredag aften et skridt nærmere VM i Algeriet, da de slog værterne fra Rumænien med 26-15 (10-11).U21-landsholdet spillede flot håndbold under sommerens EM på hjemmebane, men 5. pladsen rakte lige nøjagtigt ikke til en direkte VM-plads. Derfor kæmper drengene lige nu om en billet til slutrunden, hvor modstanderne hedder Rumænien, Bulgarien og Sverige. Kun ét mandskab går videre fra puljen.
Optakten til dagens kamp og kampens begyndelse gik dog ikke helt som planlagt for de danske drenge:

”Vores faste mand i midterforsvaret, Magnus Saugstrup, er desværre blevet ramt af sygdom hernede, som betød, at vi måtte rokere lidt rundt forsvaret. Da kampen går i gang, skal vi lige have rystet den værste nervøsitet af os, som måske også bliver en smule forstærket af en propfyldt, intim, østeuropæisk hal, der ligger et godt tryk på os. Vi har til tider store problemer med at score, vi mangler lidt redninger, og forsvaret fungerer ikke helt optimalt. Vi går derfor til pause bagud med 10-11,” fortæller landstræner Morten Henriksen.

”I 2. halvleg trækker vi bare fra Rumænien. Vores forsvar står fantastisk, hvilket giver flere kontraer. Vi lukker kun fire mål ind efter pausen, der vidner om en solid defensiv indsats. Offensivt fungerer tingene også meget bedre, hvor Tobias Jørgensen får fordelt spillet flot. Ligeledes leverer vores fløj, Christian Olesen, en flot præstation med otte kasser. Vi kører simpelthen Rumænien trætte og vinder med 26-15,” fortæller landstræneren.

I morgen tager Danmark imod Bulgarien, inden Sverige venter søndag.

”Bulgarien er vel nok puljens svageste hold, som vi skal vinde over. Vi mødte Bulgarien i EM-kvalifikationen i 2014, hvor vi bestemt ikke bare løb dem over, men det er en opgave, vi skal løse. Derefter gælder det højst sandsynligt en puljefinale mod Sverige på søndag. Vi skal have fordelt spilletiden i morgen, så vi kan stå for presset med tre kampe på tre dage,” afslutter Morten Henriksen.