Find vej: Forside » Artikler » Gudmundsson har modtaget Ridderkorset

Gudmundsson har modtaget Ridderkorset

Lagt på sportt.dk den 17-02-2017 af sportsWebmaster


Den danske herrelandstræner, Gudmundur Gudmundsson, har modtaget Dannebrogordenens Ridderkors.I forbindelse med det islandske statsbesøg i slutningen af januar blev den herrelandstræner Gudmundur Gudmundsson benådet med ridderkorset af Dannebrogordenen. Gudmundsson var ikke selv til stede, men han har efterfølgende modtaget Ridderkorset med bud fra ambassaden på Island.

”Det er en stor anerkendelse og en meget stor ære for mig at modtage ridderkorset. Jeg er både meget glad, meget stolt og meget taknemmelig,” siger Gudmundur Gudmundsson.

TV 2 fortalte onsdag historien, efter at det kom frem på islandsk tv, som har talt med landstræneren. På DHF-kontoret havde man ikke modtaget information om, at Gudmundsson havde modtaget Ridderkorset.
Se nyhed på tv2.dk

”Gudmundur er en mand, der går stille med dørene og ikke sætter sig selv i spotlightet, men når man modtager Dannebrogordenens ridderkors, så bør det bestemt blive markeret. En så ærefuld hæder skal ikke gå ubemærket hen - det er fuldt fortjent, og der skal lyde et stort tillykke fra DHF,” understeger generalsekretær i DHF, Morten Stig Christensen.
”Det er de færreste forundt at modtage så flot en hæder, så det er en kæmpe ære, og det er fantastisk, at den enestående præstation i Rio bliver anerkendt på det niveau,” siger Morten Stig Christensen.

Kongehuset bekræfter, at Gudmundur Gudmundsson blev benådet med ridderkorset af Dannebrogordenen i forbindelse med statsbesøget sammen med følgende islændinge:

• Borgar Þór Einarsson, Politisk rådgiver for Udenrigsministeren
• Böðvar Guðmundsson, Forfatter
• Guðmundur Guðmundsson, Landstræner for dansk herrehåndbold
• Hulda Þórisdóttir, Docent, Islands Universitet
• Jóhann Sigurðsson, Forlægger
• Sigríður EyÞórsdóttir, Dirigent
• Tryggvi Ólafsson, Kunstner
• Veturliði Þór Stefánsson, Ambassaderåd ved Islands Ambassade