Find vej: Forside » Artikler » Kenneth Heiner-Møller skal være assistenttræner i Canada

Kenneth Heiner-Møller skal være assistenttræner i Canada

Lagt på sportt.dk den 11-03-2017 af sportsWebmaster


Det canadiske fodboldforbund har ansat Kenneth Heiner-Møller som assistenttræner for kvindelandsholdet. Derfor stopper han som konsulent i Team Danmark med udgangen af april.Det canadiske fodboldlandshold for kvinder tog en flot bronzemedalje med hjem fra OL i Rio. På sidelinjen stod danske Kenneth Heiner-Møller, som var hentet ind som assistenttræner for en kort periode. Nu har det canadiske fodboldlandshold valgt, at følge op på successen og tilbudt ham ansættelse frem til OL i Tokyo 2020. Derfor stopper Kenneth Heiner-Møller som konsulent i Team Danmark med udgangen af april.

”Vi er stolte over, at der findes kapaciteter som Kenneth i vores organisation, som er attraktive for nogle af verdens dygtigste landshold. Kenneth Heiner-Møller har blandt andet været central i udviklingen af Team Danmarks Aldersrelateret Træningskoncept og i etableringen af en ny lederuddannelse for sportschefer. Jeg vil gerne ønske stort tillykke til Kenneth med den flotte stilling og tak for indsatsen med at udvikle dansk eliteidræt i den rigtige retning,” siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Et eventyr for familien
De kommende 3,5 år står den med udgangspunkt i Vancouver på udvikling af et af verdens dygtigste fodboldmandskaber. Fokus vil primært være på A-landholdet og supervision af landstrænerne for U20- og U23-holdet. Derudover skal Kenneth Heiner-Møller sikre sammenhæng mellem talentudviklingsstrategierne, og der er meget inspiration at hente i den måde, Team Danmark arbejder på, fortæller han.

”Det er en kæmpe udfordring og et eventyr, jeg og min familie ikke kan sige nej til. Canadisk kvindefodbold har et meget højt niveau, og målet er at gentage en podieplads til OL i 2020. Men selv om eventyret er stort, må jeg indrømme, det har været en svær beslutning at tage springet, for jeg har været rigtig glad for min tid i Team Danmark. Den retning, Team Danmark har sat, er den helt rigtige for dansk eliteidræt. Vi gør mange ting rigtig godt i Danmark, og jeg kan tage mange gode initiativer og modeller med, som kan inspirere en stor elitesportsnation som Canada,” siger han.

Team Danmark har aftalt med Kenneth Heiner-Møller, at vi holder tæt kontakt de kommende år og kigger på forskellige udvekslingsmuligheder hen ad vejen.