Find vej: Forside » Artikler » DHF’s talentseminar 2017 afholdes lørdag

DHF’s talentseminar 2017 afholdes lørdag

Lagt på sportt.dk den 04-03-2017 af sportsWebmaster


På lørdag, d. 4. marts, løber DHF’s store talentseminar af stablen i Strib ved Middelfart.Det er anden gang, at ungdomslandstrænere, talenttrænere, distriktstrænere og morgentrænere fra elitekommunerne samles på denne vis, og forhåbningen er, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed. Det siger ungdomslandstræner og talentchef i Dansk Håndbold Forbund, Claus Hansen.

”Det er et opfølgning på et talentseminar, vi afholdte i Kolding for to år siden, som var en stor succes, og det er noget, vi gerne vil gøre hvert andet år fremover. Interessen i år har også været overvældende, og vi bliver mere end 100 deltagere, som skal arbejde med et af de vigtigste temaer i håndbolden i dag: Rekruttering og selektion,” siger Claus Hansen.

Emnet er uhyre vigtigt – ikke mindst fordi nåleøjet bliver mindre og mindre med alderen, når talenter skal gå fra distriktsniveau til forbundsniveau. På seminaret er det meningen, at deltagerne skal få nogle redskaber, der gør dem bedre i stand til at spotte de rigtige spillere og ikke mindst at forklare de fravalgte, at talentarbejde er en dynamisk proces, og at der sagtens kan blive mulighed for at komme med senere.

”Der er naturligvis flere, der bliver skuffede end glade, når der udtages spillere til diverse talenttræninger. Når dagen er omme, har vi forhåbentligt en bedre fælles forståelse for hvad, der er målsætningen med selektionen i Dansk Håndbold Forbund og ikke mindst, hvilke kriterier vi selekterer efter på henholdsvis dame- og herresiden,” slutter DHF’s talentchef.

Til at sætte rammen for dagen kommer sportspsykologisk konsulent fra Team Danmark og Syddansk Universitet, Kristoffer Henriksen, der er en af de førende forskere inden for området og giver en grundig indføring i emnet fra morgenstunden. Herefter følger ungdomslandstræner Flemming Dam Larsen og Claus Hansen op med oplæg for henholdsvis dame- og herresiden, hvorefter der er sparring og vidensdeling i grupper, inden dagen rundes af med haltræning.