Find vej: Forside » Artikler » Thor Hyllegaard vinder Team Danmark og Dansk Supermarked Groups Talentpris

Thor Hyllegaard vinder Team Danmark og Dansk Supermarked Groups Talentpris

Lagt på sportt.dk den 13-01-2017 af sportsWebmaster


Danmarks Brydeforbunds sportschef Thor Hyllegaard Pedersen modtog lørdag aften Team Danmark og Dansk Supermarked Groups Talentpris for sit dedikerede arbejde for brydesporten.Det blev Thor Hyllegaard Pedersen, sportschef i Danmarks Brydeforbund, der blev hyldet foran hele sportsdanmark, da han fik overrakt Team Danmark og Dansk Supermarked Groups Talentpris 2016.

Thor Hyllegaard Pedersen har gennem de sidste 10 år været en uundværlig drivkraft for brydeforbundet som ungdomslandsholdstræner og de sidste 3 år som sportschef. Han er leder af forbundets nylig åbnede nationale kraftcenter, og han har ansvaret for den daglige træning i Brydeklubben Thor.

”Thor Hyllegaard Pedersen er en fantastisk drivkraft for brydesporten i Danmark. Han har et stort hjerte for talentarbejdet, og det er fantastisk at høre, hvordan både de rutinerede og talenterne kan trække på hans viden og engagement for sporten. Jeg ved, hvor meget dansk brydning og ikke mindst Thor Hyllegaard arbejdede på at skabe de bedste forudsætninger for at Mark O. Madsen kunne vinde en OL-medalje, og jeg håber, at prisen kan inspirere ikke bare Thor, men alle i dansk brydning til at forsætte det gode talentarbejde,” siger Frank Jensen, formand for Team Danmark.

Også Per Bank, administrerende direktør i Dansk Supermarked Group, hylder Thor Hyllegaard Pedersen.

"Som Team Danmarks største private partner er vi stolte af at støtte de danske sportstalenter, så de kan give hele Danmark store oplevelser og give os alle noget at drømme om. Vi ved godt, at talent sjældent skabes alene, og med Talentprisen hylder vi derfor dem, der er med til at udvikle fremtidens danske sportsstjerner. Lige præcis det er Thor Hyllegaard Pedersen et fremragende eksempel på," siger Per Bank.

Talentudviklingen er hans hjertebarn
Mark O. Madsen, der vandt en sølvmedalje ved OL i Rio 2016, er en af dem, der oplever engagementet til hverdag i BK Thor, hvor Thor Hyllegaard har sin daglige gang. Han fortæller, at Thor Hyllegaard Pedersen altid er i klubben, og dén evne til at være til stede har stor betydning for mange atleter.

”Thor er helt central for klubben og trivslen i hverdagen. Han er jo sportschef og står for eliten, men hans hjertebarn er talentudviklingen – ikke kun på klubplan, men også nationalt. Han betyder enormt meget for mange af bryderne hernede, fordi de kan ringe til ham 24 timer i døgnet, tale om deres problemer og få sparring i forhold til at strukturere af deres liv,” siger Mark O. Madsen.

Det er en afstemning blandt sportscheferne i de Team Danmark-støttede sportsgrene, der afgør vinderen af talentprisen. Med prisen følger 25.000 kr. til brug i Dansk Supermarked Groups butikker (Netto, føtex, Bilka og Salling).

De øvrige to nominerede til prisen var Torben Sørensen, elitekoordinator i Aalborg Elite, og Mikkel Larsen, high performance træner i Dansk Atletik Forbund.