Find vej: Forside » Artikler » Kvindernes VM i 2023 får danske, norske og svenske værter

Kvindernes VM i 2023 får danske, norske og svenske værter

Lagt på sportt.dk den 31-01-2017 af sportsWebmaster


Danmark, Norge og Sverige deles om værtskabet for VM i håndbold for kvinder i 2023. Det er netop blevet offentliggjort af det Internationale Håndbold Forbund, IHF, under herrernes VM i Frankrig.Det bliver et stærkt hold, der kommer til at stå bag VM i kvindehåndbold i 2013, når Skandinavien bliver arena for mesterskabet med Danmark, Norge og Sverige som værter. Det blev afgjort lørdag eftermiddag på IHF's Council-møde i Paris.

Det betyder, at der vil være ikke færre end tre hjemmebaner med fyldte haller til endnu flere kampe og dermed fantastisk stemning i hallerne. Det betyder også, at Skandinavien kan give et fælles bud på håndboldkultur og passion for sporten.

”Kvindernes VM 2023 bliver stort! Vi har rigtigt gode erfaringer med at dele værtskaber med Norge, og vi glæder os over, at Sverige nu er en del af holdet. I samarbejde med Sport Event Denmark har vi præsenteret et utroligt stærkt bud, og vi kan nu gå i gang med at folde potentialet ud,” siger den danske formand for VM-organisationskomiteen, Jan Kampman, og uddyber på vegne af de tre nordiske værter og Sport Event Denmark:

”Med tre værtslande har vi tre hjemmebaner, og vi forventer derfor, at vi kan fylde flere haller til endnu flere kampe, skabe fantastisk stemning i hallerne og supplere eventen med super fan-zoner og byaktivering.”

Fakta
- VM 2023-værter: Danmark, Norge og Sverige.
- Periode og spillesteder: December 2023. Spillestederne er endnu ikke besluttet
- Det nordiske bud blev præsenteret i Paris på IHFs Council Meeting af repræsentanter for håndboldforbundene i Norge, Sverige og Danmark samt Sport Event Denmark.
- Tidligere VM-værtskaber i Skandinavien: Norge 1993, Norge/Danmark 1999, Danmark 2015
- VM-titler: Norge 1999, 2011 og 2015. Danmark 1997