Find vej: Forside » Artikler » Gudmundsson skriver 15 mand på VM-holdkortet

Gudmundsson skriver 15 mand på VM-holdkortet

Lagt på sportt.dk den 17-01-2017 af sportsWebmaster


På teknisk møde i Paris afviste IHF Rene Tofts albueskinne, og der er nu indledt en dispensationsproces.Albueskinnen, som Rene Toft har spillet med på både klub- og landshold, de seneste seks år, kan ikke længere godkendes, da den indeholder metaldele, som efter IHF’s skærpelse af reglerne i sommeren 2016 ikke længere er tilladt. Det vækker stor undren hos landsholdslæge, Steen Bo Kalms, som sammen med den øvrige sundhedsstab har arbejdet på højtryk for at finde alternativer til Rene Tofts albueskinne.

”Der er mig bekendt aldrig været episoder, hvor nogen er kommet til skade på grund af en albueskinne, og jeg har efterlyst videnskabelig dokumentation på skader forårsaget af en velpolstret bandage,” fortæller Steen Bo Kalms, der siden 1998 har fungeret som albue- og skulderspecialist og været landsholdets faste læge siden 2006.

Kalms forklarer også, hvorfor Rene Toft ikke kan bruge en skinne uden metal:
”Et albueled er et hængselled, og en skade i denne type led kræver en hængslet bandage, da man ellers risikerer hyperekstension. Denne type skinne er tilladt omkring knæleddet, så jeg undrer mig over, at den ikke er tilladt omkring albueleddet.”

Mens sundhedsstaben har forsøgt at finde praktiske løsninger, har Dansk Håndbold Forbund den sidste måned forsøgt at påvirke IHF’s regler på området, fortæller generalsekretær, Morten Stig Christensen.

”Vi har gjort, hvad vi kunne i kulisserne for at overbevise IHF om, at skinnen bør godkendes, og den Europæiske Håndboldspillerforening, EHPU, har også været på banen for at lægge pres på,” siger Morten Stig Christensen og nævner:

”Blandt andet har vi i processen bedt IHF om at lade det være en medicinsk afgørelse, så det ikke var dommere eller delegerede uden lægefaglig baggrund, der foretog vurderingen. Det lykkedes, og derpå har de bedt os fremsende skinnen og en lægefaglig begrundelse, hvilket vi også har gjort, men det har desværre ikke ændret deres syn på sagen,” fortæller generalsekretæren, der ærgrer sig over afgørelsen:

”Vi har kæmpet for at få den godkendelse, og det er klart, vi havde til det sidste håbet, at vi kunne få Rene Toft med i VM-truppen. Det er ærgerligt for Danmark, men det er mest af alt ærgerligt for Rene, som kan risikere at stå i en næsten umulig situation, når stramningerne også forventes indført i de europæiske klubturneringer.”

Der er natten til fredag sendt en dispensationsansøgning til IHF, som forventes behandlet i løbet af fredag.