Find vej: Forside » Artikler » Rene Toft er klar mod Egypten

Rene Toft er klar mod Egypten

Lagt på sportt.dk den 17-01-2017 af sportsWebmaster


Lørdag morgen har delegationen besøgt det andet spillerhotel i Paris, hvor Egypten, Bahrain og Qatar er indkvarteret, for at indhente lægefaglig godkendelse af Rene Tofts albueskinne, og besøget var vellykket.Den danske delegation har siden IHF’s svar på dispensationsansøgningen vedrørende Rene Tofts albueskinne, som kræver accept fra hver enkelt VM-modstander, haft fokus på at søge accept og underskrift fra de kommende fire puljemodstandere hurtigst muligt, så hele holdet – og ikke mindst Rene Toft – kan få en afklaring.

Lørdag morgen drog landsholdslæge Steen Bo Kalms, delegationsleder Jan Kampman og landsholdsstregen Jesper Nøddesbo til det andet spillerhotel i Paris for at søge accept fra Egypten, Qatar og Bahrain.

Her skulle de respektive landsholdslæger vurdere skinnen og skrive under på, at skinnen ud fra et medicinsk synspunkt kunne godkendes. Alle tre nationer underskrev uden tøven.

”Det er fantastiske nyheder, og jeg er utroligt taknemmelig for, at de tre lande har udvist fairplay og sportsmanship,” siger landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Nu mangler kun Sverige, der ligesom Danmark bor på Pullman Bercy i Paris. Delegationen har fremvist skinnen for den svenske læge og talt med den øvrige landsholdsledelse, som indtil videre meddeler, at den endelige beslutning skal træffes af det svenske forbund. Vi opdaterer nyheden og deler på Twitter, så snart der er en afklaring.

Opdatering kl. 14.10: Sverige har på deres pressemøde accepteret skinnen.

Forløbet
På teknisk møde i Paris torsdag aften, blev Rene Tofts albueskinne ikke godkendt. Det medførte, at DHF natten til fredag sendte en dispensationsansøgning til IHF, da albueskinnen er afgørende for, at Toft kan spille. Sent fredag aften kom det officielle svar på dispensationsansøgningen, og her bekræfter IHF, at Rene Toft under dette VM må bruge skinnen i de kampe, hvor modstanderne har skrevet under på, at de accepterer det. En underskrevet formular skal fremsendes til IHGF senest kl. 10.00 den respektive kampdag.