Find vej: Forside » Artikler » Endnu to VM-point til Danmark

Endnu to VM-point til Danmark

Lagt på sportt.dk den 17-01-2017 af sportsWebmaster

Danmark tog endnu to point ved årets VM-slutrunde, da Egypten blev besejret med syv mål. En lidt rodet kamp endte med dansk sejr på 35-28.Efter en fremragende start på VM med storsejren over Argentina stod kamp 2 allerede på menuen 24 timer senere, da Egypten bød op til kamp. Efter en masse polemik omkring René Toft Hansens albuebeskytter, var der til dagens opgør kommet en afklaring, så den stærke Kiel-spiller kunne blive skrevet ind i truppen. Danmark startede med at komme bagud 0-1, men det var også eneste gang i kampen, egypterne havde en føring. Danmark scorede tre gange i træk og fastholdt en tomålsføring i de følgende fem minutters tid. Et par tekniske fejl fra nordafrikanerne omkring det niende minut gav danskerne yderligere et par scoringer, så stillingen gik fra 6-4 til 8-4.

Danmark udbyggede løbende til både 10-5 og senere 16-9, og selvom Egypten også fik gang i scoringerne, så svarede danskerne hver gang igen, så der ikke på noget tidspunkt kom spænding i opgørets første 30 minutter. De rød/hvide fik sat hele 21 mål ind bag den egyptiske keeper i første halvleg, og da aftenens modstandere ”kun” scorede 15 gange, kunne de to hold gå til pause med en dansk føring på seks mål: 21-15.

Tre danske scoringer i rap gav en nimålsføring kort inde i 2. halvleg, og selvom en undertalsperiode gav Egypten et par scoringer, var den danske føring aldrig i nærheden af at komme i fare. En difference på fem mål var det tætteste, egypterne kom på Danmark, og føringen til Danmark til vekslede mellem fem og ni mål i hele anden halvleg. Da opgøret blev fløjtet af, viste tavlen 35-28 til danskerne, og dermed kom endnu to point på kontoen.

En stor del af optakten til kampen handlede som nævnt om René Toft Hansen, og han fik et fint ”comeback” i landsholdstrøjen med tre mål. Dansk topscorer blev dog Lasse Svan med seks scoringer tæt fulgt af fløjkollega Casper U. Mortensen med fem mål. Efter en hviledag søndag møder Danmark vores svenske naboer på mandag kl. 20.45, og kampen kan ses på TV 2.