Find vej: Forside » Artikler » Danske dommere dømmer VM-finalen

Danske dommere dømmer VM-finalen

Lagt på sportt.dk den 31-01-2017 af sportsWebmaster


Danmarks ypperste dommerpar, Mads Hansen og Martin Gjeding, har fået endnu en af de helt store skalpe, da de er blevet udpeget til at dømme aftenens VM-finale mellem Frankrig og Norge.De to internationalt anerkendte dommere, Mads Hansen og Martin Gjeding, er blevet tildelt VM-finalen mellem Norge og Frankrig her til aften. Finalen er endnu en i rækken af store opgør, de to dommere har fløjtet gennem karrieren, og hvor det specielt i det seneste år er regnet ned over dommerne med prestigefyldte kampe. For et år siden dømte de EM-finalen i Polen, mens de i sommers dømte en OL-semifinale (finalen var udelukket, da Danmark deltog som det ene hold) efterfulgt af finalen i IHF Super Globe, der er verdensmesterskaberne for klubhold, og nu står de altså i VM-finalen i Paris i aften.

”Vi kan virkelig mærke nu, hvor de ansvarlige for dommerpåsætning synes, vi er. Vi vidste godt, at vi var blandt de dommere, der var i spil til finalen, da ti par allerede blev sendt hjem efter kvartfinalerne, og vi håbede selvfølgelig på, at det blev os, der fik den kamp. Man kan dog aldrig helt vide hvilke præcise kriterier, der bliver valgt ud fra, så det var en lettelse at få beskeden. Vi er selvfølgelig vildt stolte,” indleder den ene af de to dommere, Martin Gjeding.

Aftenens finale står mellem favoritterne fra Frankrig og den helt store VM-overraskelse fra Norge. Heldigvis er der ikke så mange overraskelser for det danske dommerpar i forhold til den måde, de to mandskaber forventes at gribe kampen an på. Det forklarer Gjeding:

”Vi var så heldige, at vi var oppe i Nantes og dømme, hvor både Frankrig og Norge spillede deres indledende pulje, så vi har fløjtet begge nationer en enkelt gang hver ved denne slutrunde, og så har vi selvfølgelig set dem rigtig meget i puljen. Vi fik også set begge mandskaber i deres respektive semifinaler torsdag og fredag, hvorfor vi føler, at vi har ret godt styr på dem,” slutter Martin Gjeding.

Det er dog ikke kun på banen, at der kommer dansk finaleislæt. Den tidligere danske topdommer, Bjarne Munk Jensen, sidder ved dommerbordet under aftenens finale, der kan ses på DR1 kl. 17.30.

Mads Hansen og Martin Gjedings internationale finaler:
VM-finale herrer 2017
IHF Super Globe-finale 2016
EM-finale herrer 2016
Pan American Games-finale 2015
Champions League-finale herrer 2014
Champions League-finale damer 2012
EM-finale damelandshold 2010
VM-finale damelandshold 2009
EM-finale U21-herrer 2006
EM-finale U-damer 2004