Find vej: Forside » Artikler » Ungarn accepterer albueskinnen

Ungarn accepterer albueskinnen

Lagt på sportt.dk den 25-01-2017 af sportsWebmaster


Rene Toft er klar til ottendedelsfinalen ved VM efter accept fra Ungarn. Norge og Makedonien har ligeledes givet mundtligt tilsagn i forhold til en eventuel kvartfinale.Siden det stod klart efter VM’s første kamp, at Rene Toft kun må komme på banen i de kampe, hvor den danske delegation forinden har indhentet lægefaglig accept af Tofts albueskinne, er der blevet arbejdet intensivt på de indre linjer.

Lørdag eftermiddag på hotellet i Chambery fulgte underskriften fra Ungarn, og status er hermed, at nedennævnte 13 hold har givet mundtligt eller skriftligt tilsagn om at acceptere skinnen

”Vi sætter stor pris på, at vores kolleger på de øvrige hold behandler sagen objektivt og fagligt,” indleder delegationsleder Jan Kampman og forklarer nærmere om processen:

”Det har været et sejt træk, og vi er ikke i mål endnu. Allerede i tirsdags sendte vores læge et brev til alle deltagende nationer, hvor vi bad om en forhåndstilkendegivelse. Vi oplever dog, at nogle hold kun ønsker at tage stilling, når og hvis de skal møde Danmark,” siger delegationsleder Jan Kampman og uddyber:

”Vores læge har i brevet lagt op til, at de respektive læger forholder sig principielt til sagen – uagtet om holdene skal møde Danmark – med henblik på at have opbakning til efterfølgende at sætte fokus på de regler, som, vi vurderer, er forfejlede og vil komme til at ramme flere spillere. Indtil videre har vi ikke fået nogen negative tilbagemeldinger på spørgsmålet om albueskinnen, så det er positivt.”

Arbejdet fortsætter nu for at indhente accept fra de resterende potentielle modstandere i en eventuel finaleweekend.

Følgende hold har tilkendegivet accept:
- Tyskland
- Frankrig
- Ungarn
- Norge
- Makedonien
- Brasilien
- Hviderusland
- Polen
- Island
- Egypten
- Sverige
- Bahrain
- Qatar

Forløbet omkring albueskinnen:
- 1. juli 2016 indførte IHF strammere regler på beskyttelsesområdet, bl.a. må albuebeskyttelse kun bestå af blødt materiale.
- Rene Toft var tvunget til at spille uden til OL til trods for store smerter. I den skinne, han altid spiller med, er der en lille og meget væsentlig metalskinne, der sikrer hans albue mod overstræk.
- DHF arbejdede herefter på de indre linjer for at påvirke reglementet og procedurerne ud fra den betragtning, at beskyttelsesmaterialet nu om dage er så godt polstret, at det er helt ufarligt for modstanderne.
- IHF ændrede procedurerne, så et lægefagligt udvalg skulle vurdere beskyttelsesmaterialet forud for VM.
- Udvalget bad 3. december om at få materialet tilsendt, hvorefter DHF bestilte et eksemplar hjem og sendte det til IHF.
- IHF godkendte i mellemtiden metal i knæskinner, hvilket også havde været forbudt siden 1. juli 2016.
- Gudmundsson indkaldte sin trup til VM-forberedelser før jul, og de mødte ind d. 2. januar og spillede testkampe 5.-8. januar.
- 10. januar kom svaret fra IHF. Albueskinnen var ikke godkendt.
- DHF, Håndbold Spiller Foreningen (samt den europæiske spillerforening) og landsholdet valgte at kæmpe for Tofts VM-deltagelse og sendte protestbreve til IHF.
- 11. januar: Landsholdet rejser til Paris
- Til teknisk møde i Paris torsdag d. 12. januar forsøgte landsholdslægen at demonstrere og forklare IHF’s repræsentanter, at albueskinnen er harmløs – dog uden held.
- Den danske delegation søgte samme nat om dispensation
- Efter Danmarks første VM-kamp kom afgørelsen fra IHF: Rene Toft måtte spille i de kampe, hvor modstanderen har givet lægefaglig accept af skinne.